Par hemoroīdiem


Hemoroīdi ir viena no visbiežāk sastopamajām asinsvadu slimībām

Tūpļa zonā var būt jūtamas sāpes, dedzināšana, nieze un nepatīkama stiepšanās. Dažreiz var pieskarties cietam mezglam, kas var būt akūtu hemoroīdu vai hemoroīda mezgla iekaisuma cēlonis.

Līdzekļi pret hemoroīdiem

Viens no iemesliem ir aizcietējums un ilgstošs stīvums, kas galvenokārt ir saistīts ar nesabalansētu pārtiku, sliktiem ēšanas paradumiem, šķidruma trūkumu un pārāk mazu šķiedrvielu daudzumu uzturā. Hemoroīdus ietekmē arī liekais svars, pastāvīga sēdēšana, ilgstoša stāvēšana kājās darba laikā, pārāk maza kustība.

Nepatīkama saslimšana var rasties arī grūtniecības laikā, kad augošā dzemde nospiež zarnas un harmonisko izmaiņu dēļ rodas aizcietējums.

Galvenie hemoroīdu simptomi

Kad mēs jūtam diskomfortu, niezi, dedzinošu sajūtu izejas zonā, mēs vispirms domājam par hemoroīdiem. Visas šīs kaites palīdz pārvarēt dažādas medicīniskās ierīces – ziedes, svecītes , kas ļoti efektīvi mazina nepatīkamos hemoroīda simptomus.

Tomēr, ja redzat asinis uz tualetes papīra vai izkārnījumiem, jums ir jāsatraucas. Ilgstoša simptomu ignorēšana rada asiņošanas risku un ilgtermiņā var izraisīt anēmiju. Jākonsultējas ar ārstiem, ja asiņošana var būt simptoms, kas liecina par vēzi.

Mīts vai realitāte: hemoroīdi pāries paši

Ir daudz dažādu mītu par hemoroīdiem un to ārstēšanu, viens no tiem ir tāds, ka neārstēti hemoroīdi kaut kā pāries paši no sevis. Tomēr šādi un līdzīgi mīti, visticamāk, ir saistīti ar to, ka joprojām ir diezgan daudz cilvēku, kuri nevēlas runāt par slimību un tāpēc uzskata, ka hemoroīdi vienkārši pāries paši.

Hemoroīdu ārstēšana būs daudz vienkāršāka, ja slimība tiks diagnosticēta savlaicīgi. Hemoroīdu ignorēšana var izraisīt pastiprinātu asiņošanu, palielinātu diskomfortu un sāpes. Slimībai progresējot, vienīgā ārstēšana būs operācija.